Розслідування "Справи Кіотських коштів" завершено - САП

П'ятниця, 31 березня 2017, 19:36

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про завершення досудового розслідування у "Справі Кіотських коштів".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"31 березня прокурорами САП визнано достатніми зібрані докази для складання обвинувального акту за фактом замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як компенсації продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів", - повідомив він.

"Встановлено, що група осіб, до складу якої входили службові особи "Укрекоресурсу", шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах вчинили замах на заволодіння держкоштами у сумі понад 336 млн гривень", - написав керівник САП.

Реклама:

Він повідомив, що за результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб.

Так, директору ДП "Укрекоресурс" Ковалю О.Ю. повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Двом співробітникам ДП "Укрекоресурс" - Кравченку Р.В. та Добриловській О.А. повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Директору КП "Одесаміськсвітло" Прокопцю О.В., який шляхом підробки забезпечив необхідними документами фіктивні підприємства для участі у тендерах, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Колишньому працівнику ВП "Южно-Українська АЕС" ДП "Енергоатом" Соколову Д.Д. повідомлено про підозру у вчиненні пособництва у замаху на заволодіння держкоштами та використання підробленого документа.

"Враховуючи, що останній перебуває у міжнародному розшуку, на підставі ухвали слідчого судді досудове розслідування відносно вказаної особи здійснюється у передбаченому главою 24-1 КПК України порядку щодо спеціального досудового розслідування", - написав керівник САП.

За його словами, вироками судів вже засуджено двох осіб (Слєпченко А.В. та Безпала О.В.) за фактами фіктивного підприємництва.

"Водночас, слід зазначити, що до значного затягування досудового розслідування вказаного провадження призвело очікування висновку економічної експертизи", - повідомив Холодницький.

"Саме на підставі висновку судової економічної експертизи встановлено суму коштів, якою мали можливість заволодіти зловмисники внаслідок описаних вище злочинних дій, та яка на теперішній час інкримінується у повідомленні про підозру − 336,009 млн гривень", - підсумував він.

Читайте також: Кіотські гроші. Як "камікадзе" повертали Японії двісті мільйонів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!