OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 31 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 31 березня.

Новина дня. У дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна", пов’язаного з російським олігархом Ігорем Кесаєвим, проводять обшуки за підозрою у фінансуванні терористів "ЛНР" і "ДНР".

Також Генеральна прокуратура України проводить обшуки у Антимонопольному комітеті України.

"Сьогоднішні обшуки мають на меті отримати документи, на основі яких і буде сформовано підозри до усіх, хто порушував наше законодавство, тим самим сприяючи фінансуванню тероризму. Йдеться про керівництво компанії "Мегаполіс"–"Тедіс", і про представників державних органів, які мали б не допустити монопольне становище та порушення санкції Ради національної безпеки й оборони України", – сказав генпрокурор Юрій Луценко.

Реклама:

Про Промінвестбанк. Російський Внєшекономбанк, який є материнською структурою українського Промінвестбанку, найближчим часом збирається оголосити про угоду з продажу дочірньої структури.

Про МВФ. Україна надіслала запит до Міжнародного валютного фонду щодо зміни графіка подальшого перегляду програми розширеного фінансування EFF, і відповідно, надходження наступних траншів.

Про Yuzgas. Кабмін подав апеляцію на постанову суду, якою той задовольнив позов компанії Yuzgaz B.V. і визнав протиправною відмову уряду уступати компанії частку в угоді про розподіл продукції з розробки Юзівської площі.

Про Ryanair. Міжнародний аеропорт Бориспіль поки не може задовольнити запити найбільшого європейського лоукостера Ryanair. Тому переговори з Ryanair тривають.

Про заощадження українців. У 2016 році заощадження українців скоротилися на 18,4 млрд гривень.

Про Гонтареву. Голова Національного банку України Валерія Гонтарева подала електронну декларацію за 2016 рік та отримала сукупний дохід у розмірі 57 млн. гривень.

Про SpaceX. Компанія Ілона Маска SpaceX здійснила перший в історії успішний повторний запуск ракети-носія Falcon 9 у космос.

Текст дня:

"Повна туфта". Чому українці не пишаються успіхами співвітчизників.

Продукти українських IT-компаній використовують мільйони людей за кордоном, однак на батьківщині ці проекти нещадно критикують.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: