ГПУ проводить обшуки у дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна"

П'ятниця, 31 березня 2017, 10:29

У дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна", пов’язаного з російським олігархом Ігорем Кесаєвим, проводять обшуки за підозрою у фінансуванні терористів "ЛНР" і "ДНР".

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко вранці 31 березня у Facebook.

"Департаментом у сфері економіки ГПУ разом з Головною військовою прокуратурою при оперативній підтримці підрозділів Національної поліції викрито схему особливо великого ухиляння сплати податків та незаконного виводу мільярдів гривень за кордон, в тому числі – для фінансування тероризму", – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що "з 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ Мегаполіс Україна (тепер – Тедіс Україна) є, зокрема, громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон".

Реклама:

"Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують із членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" – одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР-ЛНР", – заявив Луценко.

"Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм – транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 мільярда гривень", – додав він.

За даними слідчих, для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів.

"Наразі 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії", – повідомив генпрокурор.

Нагадаємо, сьогодні також повідомлялося, що Генеральна прокуратура проводить обшуки у Антимонопольному комітеті України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: