"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

SpaceX Маска успішно здійснила повторний запуск ракети

П'ятниця, 31 березня 2017, 09:35

Компанія Ілона Маска SpaceX здійснила перший в історії успішний повторний запуск ракети-носія Falcon 9 у космос.

Про це повідомляє BBC.

Перший ступінь ракети-носія Falcon 9 через дев'ять хвилин після запуску успішно приземлився на плавучу платформу в Атлантичному океані. Вона вже була в космосі 11 місяців тому.

Мета місії - довести на практиці можливість багаторазового використання перших ступенів ракет-носіїв, що в перспективі, за прогнозом фахівців, має значно зменшити вартість польотів у космос.

Реклама:

Навесні 2016 року компанія вперше в історії ракетобудування посадила на плавучу платформу перший ступінь Falcon 9 в рамках місії по доставці корабля Dragon на міжнародну космічну станцію.

В серпні 2016 був підписаний перший контракт на повторне використання першого ступеня ракети Falcon 9 в комерційних цілях. Використання вживаної ракети-носія Falcon 9 дозволить знизити вартість запуску супутника на 30%.

Запуск супутника зв'язку SES-10 був запланований на листопад минулого року, проте був відкладений через вересневу аварію, коли Falcon 9 з ізраїльським супутником зв'язку AMOS-6 вибухнула за два дні до старту.

Перший після вибуху успішний запуск був здійснений компанією в січні 2017 року: на навколоземну орбіту було виведено десять комунікаційних супутників Iridium NEXT.

Читайте також: Прибуття: які дари Falcon 9 несе людству з космосу?

 
 
 
 
 
 

Фото: Official SpaceX Photos

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: