"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія суттєво скоротила видобуток нафти

Четвер, 30 березня 2017, 14:50

Росія скоротила видобуток нафти в рамках угоди нафтовидобувних країн вже на 200 тисяч барелів на добу.

Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, повідомляє Прайм.

"Росія поетапно знижує видобуток, скорочення видобутку в січні - лютому йшло випереджаючими темпами. Сьогодні ми вже в березні місяці вийшли на скорочення видобутку на 200 тисяч барелів на добу, і очікуємо вихід на показник відповідно до угоди до кінця квітня - це буде 300 тисяч барелів", - зазначив Новак.

Такі заяви були зроблені в рамках Архангельського арктичного форуму.

Реклама:

Нагадаємо, що за інформацією станом на 25 березня Росія за угодою з ОПЕК і нафтовидобувними країнами поза картелем скоротила видобуток нафти на 185 тисяч барелів на день.

Договір щодо скорочення видобутку нафти був укладений країнами ОПЕК і видобувними країнами, що не входять до складу організації в кінці 2016 року.

Росія, згідно з досягнутою з домовленістю, починаючи з 1 січня 2017 року має скоротити видобуток на 300 тисяч барелів на добу в порівнянні з показниками, зафіксованими в жовтні 2016 року, або на 2,7%.

Країни ОПЕК в сукупності повинні скоротити видобуток на 1,2 млн барелів, до 32,5 млн барелів на добу. Нафтовидобувні країни, що не входять до картелю (11 держав) сумарно повинні скоротити видобуток на 558 тисяч барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!