Кілька людей перетворюють Україну на банкомат – посол ЄС

Четвер, 30 березня 2017, 10:14

Посол ЄС Хюг Мінгареллі заявив, що корупція в Україні непокоїть потенційних інвесторів набагато більше, ніж війна.

Про це він заявив під час свого візиту до Львова, йдеться у статті на порталі "Твоє місто", поширеному представництвом ЄС в Україні.

За словами Мінгареллі, Україна має всі можливості швидко стати сучасним відкритим суспільством, зо ґрунтується на ефективній соціальній ринковій економіці.

"Але у вас є кілька перепон … війна, яка має величезний негативний вплив на суспільство та економіку. Тому першочергова мета ЄС допомогти вам захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність вашої країни", – зазначив він. 

Реклама:

Посол також підкреслив, що попри різні позиції країн ЄС щодо співпраці з Кремлем, пріоритетом є консолідація для продовження санкцій проти Росії.

Однак, як наголосив посол ЄС, розвитку нашої держави заважають також і внутрішні чинники.

 "Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну у банкомат. Великою мірою це завдяки корупції. Тому ми присвячуємо багато нашого часу, енергії та ресурсів, ділячись нашим досвідом подолання корупції з вашою владою", – наголосив Мінгареллі.

Раніше повідомлялося, в Єврокомісії вважають, що Україна повернула роль лідера серед країн Східного партнерства, яку вона колись втратила.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: