НАБУ відкрило справи щодо заступника міністра і нардепа

П'ятниця, 3 березня 2017, 20:42

Національне антикорупційне бюро розпочало низку нових розслідувань за даними, наведеними в е-деклараціях.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За інформацією відомства, два кримінальних провадження відкрито за фактами декларування недостовірної інформації заступником одного з міністрів та військовослужбовцем вищого офіцерського складу Збройних сил України.

Ще два провадження розпочато за фактами незаконного збагачення депутатом Верховної Ради (ч.3 ст. 368-2 КК України) та службовою особою Державної фіскальної служби (ч.2 ст. 368-2 КК України).

Реклама:

В НАБУ підрахували, що разом з новими справами загальна кількість розслідувань, які ведуть детективи бюро, складає на сьогодні 34. Із них 15 стосуються суддів, 8 – народних депутатів, 2 – голів райдержадміністрацій, 2 — керівників органів виконавчої влади, по одній – посадової особи органів юстиції, заступника голови обласної ради, правоохоронних органів та прокуратури, Державної фіскальної служби, військовослужбовця вищого офіцерського складу ЗСУ.

Як повідомлялося, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!