Суд відпустив затриманого у справі Онищенка екс-заступника голови УГВ

П'ятниця, 3 березня 2017, 19:50

Слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва Людмила Кізюн відпустила колишнього першого заступника голови правління "Укргазвидобування" Олександра Сомова під цілодобовий домашній арешт.

Відповідна ухвала була прийнята 2 березня, пишуть "Наші гроші".

Клопотання про зміну запобіжного заходу подав адвокат Сомова.

Захисник надав суду довідку про звернення батька Сомова до клініки "Оберіг" і встановлений йому там діагноз, дані стосовно майна дружини колишнього топ-менеджера, витяг з кримінального провадження і копію ухвали Апеляційного суду Києва від 22 лютого, якою він був залишений під вартою, але розмір застави при цьому було зменшено з 50 млн гривень до 20 млн гривень.

Реклама:

При цьому суддя Кізюн почала вимагати ухвалу суду першої інстанції, якою йому було обрано запобіжний захід, але не від захисника Сомова, який подавав клопотання про зміну заходу, а від прокурора. Відповідно до ст. 201 КПК, саме захисник, який звертається з клопотанням, має додати до нього матеріали.

Нагадаємо, раніше під заставу у 10 млн гривень вийшов колишній заступник голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Вадим Шленчак.

Крім того, під домашній арешт була відпущена ще одна фігурантка справи Онищенка Мар’яна Гречанюк.

А перед цим підозрюваний по "газовій справі" Сергій Свіченко не вніс заставу і наразі перебуває у розшуку.

2 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали голову ДФС та повідомили йому про підозру у зловживанні службовим становищем.

У день затримання Насіров несподівано захворів. Наразі він перебуває у лікарні, де біля його палати чергують працівники НАБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: