"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта": штрафи ДФС можуть зупинити виробництво

П'ятниця, 3 березня 2017, 17:08

ПАТ "Укрнафта" заявляє, що списання Державною фіскальною службою коштів із рахунків компанії може призвести до зупинки виробничих процесів.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Компанія вважає, що питання погашення податкової заборгованості необхідно вирішувати шляхом виконання рішень господарських та адміністративних судів, в тому числі рішення Вищого адміністративного суду України від 30 січня, що зобов'язує податкову службу прийняти в якості податкової застави газ в обсязі 2,1 млрд кубів", - заявили у компанії.

У компанії повідомили, що ігнорування ДФС судових рішень і примусове списання грошових коштів можуть негативно вплинути на господарську діяльність підприємства, призвести до зупинки виробничих процесів, затримок виплати заробітних плат і поточних податкових платежів.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Фіскальна служба списала з рахунків "Укрнафти" 168 млн гривень податкового боргу.

Як відомо, Вищий адміністративний суд України залишив в силі рішення, яким суд нижчої інстанції зобов'язав Державну фіскальну службу прийняти 2,061 млрд кубометрів газу 2006 року видобутку в якості податкової застави від ПАТ "Укрнафта".

При цьому газ 2006 року видобутку був оцінений за ціною імпортованого з Європи газу.

Дане рішення суду дозволяє "Укрнафті" погасити податковий борг перед Державною фіскальною службою за рахунок зазначеного газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: