Заарештовані в "конвертах" 220 мільйонів пройшли повз бюджет

П'ятниця, 3 березня 2017, 14:57

Податкова міліція протягом другого півріччя 2015 року та першого півріччя 2016 року припинила діяльність 81 "конверту" заарештувавши 220 млн грн, але до бюджету в якості відшкодування від цих суб’єктів нічого не надійшло.

Про це йдеться в наданих ДФС даних на звернення нардепа Андрія Журжія, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, аналіз даних ДФС показує, що до кримінальної відповідальності притягуються організатори 1/5 всіх виявлених конвертаційних центрів.

При цьому, 2/3 вироків в цих справах стосуються підставних осіб, які були номінальними керівниками фіктивних підприємств.

Реклама:

Фактичні організатори центрів до відповідальності не притягуються, а покарання за оборудки не співрозмірні розміру нанесених державі збитків.

На думку авторів постанови про звільнення Насірова, статистика ДФС про "припинення" роботи конвертаційних центрів насправді базується на цифрах припинення господарської діяльності фіктивних фірм, а не самих "конвертів".  

За рахунок реальних підприємств держбюджету відшкодовується не більше 25% завданих конвертацій ними центрами збитків.

Нагадаємо, 15 грудня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про визнання роботи голови Держфіскальної служби Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана незадовільною та звільнення їх з займаних посад.

Авторами проекту постанови виступили 38 депутатів фракцій коаліції "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина".

Як повідомлялося раніше, фракція "Об’єднання "Самопоміч" вимагає звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його заступника Сергія Білана.

"Самопоміч" запустила спеціальний сайт, на якому підприємці можуть подати власні скарги на діяльність податкової.

Раніше депутат від "Самопомочі" Андрій Журжій опублікував на "Економічній правді" колонку під назвою "П'ять причин звільнити керівника ДФС".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: