У НАЗК спростували повне припинення фінансування з боку США

Середа, 29 березня 2017, 11:46

Голова Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак каже, що агентство США USAID продовжує давати гранти, але не на всі проекти НАЗК.

Про це вона повідомила у Facebook.

За словами Корчак, USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) продовжить підтримувати проекти щодо фінансування політичних партій.

"Щодо співпраці USAID з НАЗК. Спростовую інформацію в частині повного припинення співпраці. Співпраця продовжується в частині політичних партій, і заплановані проекти будуть реалізовані. Ми не розриваємо стосунків", - написала Корчак.

При цьому, уточнив у Facebook член НАЗК Руслан Рябошапка, США виключили агентство із проектів підтримки антикорупційних органів та щодо судової реформи.

Реклама:

"Участь НАЗК у проекті підтримки антикорупційних органів SACCI та у проекті щодо судової реформі "на паузі", - заявив він.

Як відомо, 28 березня Рябошапка заявив, що USAID припинило співпрацю з НАЗК через скандальні правки до декларування, які зобов'язали громадські антикорупційні організації звітувати про статки.

27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!