"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кличка кажуть, що китайці зацікавлені будувати метро на Троєщину

Середа, 29 березня 2017, 09:52

Представники китайських інфраструктурних корпорацій висловили зацікавленість у будівництві четвертої гілки метро в Києві, у тому числі добудові Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє сайт міської влади.

"Проект будівництва четвертої гілки метро досить складний, оскільки вона має проходити наземно та підземно і включати в себе три пересадочних вузли. Цей проект потребує великих капіталовкладень. Тому для нас важливо, що така відома й потужна компанія зацікавилася цим проектом і виявила бажання та можливість його співфінансування", - сказав чиновник.

Поворозник додав, що, за пропозицією китайців, Київ має профінансувати 15% від загальної вартості проекту, а Китайський Консорціум – 85%.

Реклама:

Він зауважив, що для можливості впровадження цього проекту Київ має, насамперед, заручитися підтримкою уряду та надати державні гарантії.

"За час перебування китайської делегації у столиці ми надамо максимум інформації про проект і організуємо зустрічі з усіма співвиконавцями для остаточного прийняття рішення", – підсумував заступник мера Києва.

Як відомо, Київська адміністрація оцінює будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро на Троєщину у 31 мільярд 550 мільйонів гривень.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!