Після продажу українська дочка "Сбербанку" змінить назву

Середа, 29 березня 2017, 09:40

Акціонер латвійського Norvik Banka, російський мільйонер Грігорій Гусєльніков повідомив, що після завершення угоди українська "дочка" російського "Сбербанку" змінить назву.

Про це він сказав в інтерв’ю "Громадському".

"Будь-який підприємець робить щось для того, щоб заробити гроші. Я бачу в цьому активі можливість входження на український ринок. Вважаю, що це якісна платформа і доволі великі інвестиції вже зроблені у цей банк, тому купити його зараз доволі велика вдача", - сказав він.

Він не озвучив суму угоди, водночас зазначив, що це "тризначне число мільйонів доларів".

Реклама:

За словами Гусєльнікова, він підтримує "європейський шлях розвитку України".

"Це ринок, в який ми віримо, тому що ми вітаємо європейський вибір України і ті, події, які сталися останнім часом. Ми вважаємо, що в країні є доволі великі перспективи для розвитку", - зазначив він.

Гусєльніков планує, що спочатку банк буде мати назву Norvik.

Коментуючи відносини родини свого партнера Саіда Гуцерієва з російською владою, він зазначив, що не знає, які саме зараз стосунки "у них з російською владою, але будь-який бізнесмен в РФ боїться російської влади і є підпорядкованим владі суб’єктом".

Саід Гуцерієв є сином російського олігарха Міхаіла Гуцерієва. І Саід, і Григорій мають британське громадянство і не проживають в Росії.

Сбербанк увечері 27 березня оголосив про продаж 100% акцій української "дочки" консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і білоруська приватна компанія.

Раніше російське видання "Комерсант" повідомляло, що покупці заплатять за український "Сбербанк" приблизно 130 млн доларів.

16 березня президент Петро Порошенко затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом.

Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: