"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВТБ допускає трансформацію української "дочки" в фінкомпанію

Вівторок, 28 березня 2017, 19:28

ВТБ не виключає трансформації української "дочки" у фінансову компанію і планує визначитися з долею банку до кінця 2017 року.

Про це повідомив журналістам голова російського ВТБ банку Андрій Костін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є два шляхи: шлях продажу банку, шлях поетапного скорочення балансу, можливо, перехід його у фінансову компанію, нині новий закон в Україні ухвалено. Подивимося... Загалом ми хотіли б до кінця року до одного з двох рішень прийти", - сказав він, наголосив, що ВТБ хоче провести "реально хорошу операцію" з українською "дочкою".

ВТБ в Україні працює в нормальному режимі, не припиняв і не обмежував клієнтських операцій та платежів, зазначив Костін.

Реклама:

Він висловив думку, що будь-яка операція з продажу активів в Україні нині відбуватиметься з дисконтом.

Операція з продажу іншої української "дочки" ВТБ - БМ Банку - перебуває у фінальній стадії. "Там - на останній стадії. Вже відбуваються якісь погодження. Невелика операція", - додав Костін.

Група не очікує, що може бути здійснено рейдерське захоплення українського ВТБ. "Ми не боїмося [рейдерського захоплення дочірнього банку - ЕП], але таку можливість допускаємо", - заявив А.Костін.

Він додав, що ВТБ скористається запропонованою центробанком РФ можливістю відкласти на три роки створення резервів щодо операцій з українськими дочірніми банками.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів на один рік санкції проти п'яти працюючих в Україні структур російських держбанків: Сбєрбанку та ВТБ, БМ Банку, Промінвестбанку та ВіЕс Банку. Їм заборонено виведення капіталів за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

У вівторок стало відомо, що Сбєрбанк продав свою українську "дочку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: