Apple може придбати студію Disney за 200 мільярдів доларів

Вівторок, 28 березня 2017, 13:31

Корпорація Apple може інвестувати вільні кошти в придбання кінокомпанії Disney.

Про це повідомляє Business Insider.

На рахунках виробника iPhone знаходиться більше 200 млрд доларів. Така сума претендує на звання найбільшого резерву вільної готівки серед приватних компаній і викликає інтерес серед інвесторів та трейдерів.

Аналітик компанії RBC Стівен Кехол вважає, що Apple може використати ці гроші для придбання студії Disney.  Це буде вдала інвестиція, враховуючи, що п'ять з десяти найбільш касових фільмів 2016 року випущені Disney.

Реклама:

Як відомо, виконавчий директор компанії Disney Боб Айгер є членом ради директорів Apple. Він увійшов до складу директорів "яблучного" гіганта в 2011 році. Він також володіє акціями компанії на суму в кілька мільйонів доларів.

RBC не єдина аналітична фірма, яка повідомляє про можливу покупку студії Disney. Минулого року засновник хедж-фонду Margate Capital Саманта Грінберг назвала можливу угоду між компаніями логічним придбанням для Apple.

Купівля Disney не тільки дозволить Apple стати володарем ексклюзивного контенту у сфері мультимедіа, але і вдало інвестувати 200 млрд доларів, які "лежать" на рахунках в офшорах.

Вартість акцій компанії Disney станом на 28 березня становить 112,18 доларів за штуку. Ринкова капіталізація студії оцінюється в 177 млрд доларів.

Нагадаємо, в лютому Apple розмістила облігації на 10 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: