Суд ЄС визнав санкції проти "Роснєфті" обґрунтованими

Вівторок, 28 березня 2017, 12:11

Європейський суд у Люксембурзі визнав санкції ЄС проти Роснєфті обґрунтованими.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Рішенням суду, введені Євросоюзом санкції є правомірними та мають чітко визначене трактування щодо обмежень роботи російської компанії на міжнародних ринках.

Роснєфть подала позов до влади Об’єднаного Королівства про правомірність секторальних санкцій ЄС, введених проти Росії в 2014 році.

Реклама:

На думку Роснєфті, Великобританія трактувала їх занадто широко, що призвело до додаткових невиправданих обмежень для роботи компанії на міжнародних ринках.

Роснєфть оскаржує європейські санкції щодо нафтового сектора, які обмежують постачання товарів і послуг для використання в арктичних, глибоководних і сланцевих пошуках і у виробництві нафти в Росії, а також положення про цінні папери та кредитування, що обмежують надання фінансування і послуг з торгівлі акціями.

Позови в зв'язку з європейськими санкціями подали також "Газпромнєфть", ВЕБ, Сбєрбанк і ВТБ. Справа Роснєфті проти Ради ЄС є першою справою щодо оскарження санкцій, ініційованою російською компанією.

У квітні минулого року "Газпром нєфть" і Сбєрбанк отримали з Європейського суду пропозицію відкласти розгляд їх справ щодо санкцій до винесення рішення за аналогічним позовом Роснєфті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!