"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ ще не отримував повідомлення про покупку української "дочки" Сбєрбанку

Вівторок, 28 березня 2017, 10:47

Національний банк України ще не отримував офіційного повідомлення від потенційних інвесторів щодо купівлі ПАТ "Сбєрбанк" або відповідних документів для набуття істотної участі.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ.

"Рішення про погодження набуття істотної участі в капіталі банку, отримане від будь-яких інвесторів, приймається в рамках єдиних для всіх існуючих нормативних вимог і законодавства", - відзначили в прес-службі.

При цьому НБУ нагадує, що підтримує цивілізований вихід банків з російським державним капіталом з українського ринку, в тому числі шляхом їх продажу.

Реклама:

Раніше стало відомо, що Сбербанк РФ продає свою українську "дочку".

Основним покупцем українського дочірнього банку Сбербанку виступить син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва - Саїд.

Ще одним покупцем виступить Norvik Banka Григорія Гусельникова.

Як повідомлялося, в середині березня представники націоналістичних організацій в центрі Києва замурували вхід в центральне відділення Ощадбанку.

27 березня партія "Національний корпус", представники якого блокують роботу банків з російським капіталом в Україні, заявила про тимчасове припинення блокади з тим, щоб українці змогли забрати свої заощадження, проте планує наступний етап до повного припинення роботи всіх філій Сбербанку Росії в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: