OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 27 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 27 березня.

Новина дня. Правоохоронці звільнили викраденого 8 місяців назад голову департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського.

Про ГУАМ. У рамках саміту ГУАМ, уряди Грузії, України, Азербайджану та Молдови підписали протоколи щодо створення ЗВТ та взаємного визнання результатів митних процедур.

А Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на запуск повноцінної зони вільної торгівлі між країнами ГУАМ.

Реклама:

Про НКРЕ. Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з 1 квітня 2017 року зобов'яже всі компанії, які видобувають газ в Україні, платити тариф за вхід в Газотранспортну систему в розмірі 296,80 гривень за тисячу м3.

Про Ощадбанк та РФ. В понеділок в Парижі розпочалися усні слухання у справі "Ощадбанку" до Російської Федерації, сума вимог становить мільярд доларів.

Про пенсії. Через запровадження санкцій відносно українських "дочок" російських банків Пенсійний фонд зупинив фінансування відділень зазначених фінансових установ.

Про Сбєрбанк. Відділення "Сбєрбанку" розблокують, щоб вкладники забрали свої кошти.

Про Єнакіївський металургійний завод. Для перезапуску Єнакіївського металургійного заводу та його макіївської філії, які перейшли під "зовнішнє управління" терористичної організації "ДНР", необхідно близько 584 млн рублів або 10,1 млн доларів витрат на день.

Тексти дня:

"Подарунок" для президента: як гроші Януковича перетекли в банк Порошенка.

На початку року 313 мільйонів гривень були перераховані з банку Олександра Януковича на рахунки банку Петра Порошенка і згодом були заарештовані. Як це стало можливим і чому найбільше від цієї операції втратила держава.

Інвестори проти України. Бувальщина про полтавський газ і гаазький арбітраж.

Англійська компанія, якою володіють підприємці з України та Росії, отримала рішення про компенсацію 12 млн дол від України за порушення її інвестиційних прав урядом та НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!