Екс-голова банку "Таврика" отримав п'ять років умовно

Понеділок, 27 березня 2017, 13:16

Екс-голова банку "Таврика" Анатолій Дробязко отримав 5 років умовно за службову недбалість.

Про це пише FinClub.

Апеляційний суд Києва 13 березня задовольнив апеляційну скаргу прокурора на виправдувальний вирок Шевченківського районного суду Києва від 2 червня 2014 року.

Дробязко визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК (службова недбалість, яка призвела до тяжких наслідків, карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років).

Реклама:

"Призначити за цим законом покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в банківських і фінансових установах, терміном 1 рік зі сплатою штрафу в розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів, що становить 12,75 тис гривень", - йдеться у вироку.

"На підставі ст. 75 КК звільнити від відбування призначеного основного покарання з випробувальним терміном 3 роки", - вирішив суд.

Апеляційний суд також скасував арешт рухомого і нерухомого майна, майнових прав інтелектуальної власності, корпоративних прав, акцій, грошей в будь-якій валюті в готівковій та безготівковій формі, які належать ПАТ "Київський ювелірний завод".

Рішення суду вступило в силу 13 березня.

Нацiональний банк України 20 березня 2013 року вирiшив вiдкликати банкiвську лiцензiю та лiквiдувати банк "Таврика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: