Гройсман дорікає ініціаторам блокади: Посилили залежність від окупанта

П'ятниця, 24 березня 2017, 11:48

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив організаторів блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу в антидержавницьких діях.

Про це він сказав під час години запитань до уряду на засіданні парламенту у п'ятницю.

"Вельмишановний народний депутат", – звернувся зокрема Гройсман до депутата "Самопомочі" Єгора Соболєва, який поцікавився в прем'єра, що робить уряд, для забезпечення енергетичної незалежності країни, – "А може, й нешановний", – додав він.

"Ви сказали про залежність української держави від окупанта… Те, що ви своїми діями посилили цю залежність, – це очевидний факт. Те, що ви особисто робили для блокади України, протирічить національним інтересам", – заявив Гройсман.

Реклама:

"Ми очікували, що агресивні дії з боку Російської Федерації на Донбасі призведуть до повної блокади і відсутності доступу України до своїх надр. Врешті решт вони це зробили вашими руками", – сказав прем'єр.

Гройсман запевнив, що уряд робить кроки для зменшення енергетичної залежності.

"Що робить уряд, щоби навести лад в енергетичній сфері? Ми робимо повне заміщення антрацитової групи вугілля, зменшуємо щороку залежність від нього, модернізуємо теплову енергетику і переводимо її на вугілля марки Г. Ми все робимо для того, щоби збільшити потужності і виробництво атомної електроенергії, створюємо механізми, які дозволяють зменшити споживання… Ми свою роботу робимо", – стверджує Гройсман.

"Ви своїми діями змушуєте сьогодні відмовитись від 1% ВВП, це означає, що сотні мільярдів не надійдуть в економіку нашої країни… Завдання уряду – компенсувати це економічне падіння і замінити його економічним зростанням. На цьому я й концентруюсь. Від вас допомоги не чекаю", – зазначив прем'єр.

Читайте також: "Атака на блокаду. Олігархи грають м'язами – Порошенко відповідає"

Як відомо, президент Петро Порошенко назвав блокаду ОРДЛО учасниками "блокадного" руху на чолі з деякими народними депутатами "спецоперацією" в інтересах держави-окупанта Росії.

В свою чергу 15 березня вранці Порошенко, відкриваючи засідання РНБО, запропонував прийняти рішення про повну зупинку транспортного сполучення з окупованими територіями.

РНБО прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Перекриття транспортних шляхів в напрямку ОРДЛО не стосується гуманітарних вантажів, а також цивільного автотранспорту.

Глава держави заявляв, що українська сторона готова скасувати заборону на пересування вантажів через лінію розмежування на сході країни, якщо підприємства на окупованих територіях Донбасу будуть повернуті українським власникам і запрацює режим припинення вогню.

Читайте також: "Наслідки блокади: хто зазнає найбільших втрат"

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!