ДАУ виявила порушень на 85 мільйонів у "Автодорогах України"

Четвер, 23 березня 2017, 20:31

Держаудитслужба провела ревізії фінансово-господарської діяльності "ДАК "Автомобільні дороги України" та виявила порушення, що призвели до втрат на суму понад 85 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні служби.

Значним є завищення вартості виготовлення асфальтобетонних сумішей, які були використані для виконання контрактів, оплачених бюджетними коштами.

Реклама:

Найбільше таких порушень виявлено на ДП "Полтавський облавтодор" (на суму 9,5 млн гривень), ДП "Миколаївський облавтодор" (8,8 млн гривень), ДП "Чернігівський облавтодор" (8,2 млн гривень), ДП "Львівський облавтодор "(8,1 млн гривень).

Через те, що керівники більшості "дочок" ДАК брали неефективні рішення і відбувалися непродуктивні витрати, сума втрачених цими підприємствами доходів становить як мінімум 270 млн гривень.

Про ситуацію проінформовано кабмін, мінінфраструктури та Укравтодор, внесений ряд пропозицій про усунення порушень та притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, керівником ліквідованої ДАК в липні 2016 року стало екс-радник міністра інфраструктури Артем Гриненко. Пізніше уряд прийняв рішення про скасування ліквідації підприємства, а Гриненко зосередився на реформі підприємства.

Раніше держаудитслужба повідомила про арешт майна і рахунків НСК "Олімпійський".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!