"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

651 мільйон гривень допомоги ЄС витратять на підтримку регіональної політики

Четвер, 23 березня 2017, 16:51

Кабінет міністрів України розподілив 651,3 мільйона гривень залишку коштів спеціального фонду державного бюджету в 2017 році, які були отримані у вигляді допомоги від Європейського Союзу, на підтримку регіональної політики.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з розпорядженням №186 від 22 березня, уряд розподілив залишок коштів спеціального фонду державного бюджету, які обліковуються за Міністерством фінансів, в сумі 651,3 млн грн, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Джерелом коштів є секторальна бюджетна підтримка ЄС, отримана в рамках угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики - підтримки регіональної політики України.

Реклама:

У повідомленні, яке додається до розпорядження №186, зазначається, що дані кошти будуть спрямовані на проекти регіонального розвитку, розробку і вдосконалення методики та порядку обчислення індексу конкурентоспроможності регіонів відповідно до стандартів ЄС, індексу регіонального людського розвитку і розрахунку їх прогнозних значень на період до 2020 року .

Також кошти будуть витрачені на створення геоінформаційної системи регіонального розвитку, підготовку та реалізацію проектів з розвитку інфраструктури об'єднаних територіальних громад, вдосконалення системи моніторингу та оцінки регіональної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: