НКРЕ збільшила ціну вугілля при виробництві електроенергії на 26%

Четвер, 23 березня 2017, 11:08

Національна комісія держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг України при перегляді тарифів ТЕЦ заклала зростання ціни на вугілля на 26,2-26,5%.

Рішення про перегляд рівня тарифів на відпуск електроенергії для ТЕЦ з 1 квітня, теплової енергії - з 1 липня 2017 року комісія прийняла на засіданні в четвер.

НКРЕ також збільшить тарифи на відпуск електроенергії для теплоелектроцентралей, які працюють на вугіллі на 9,2-22,7%.

Ціна вугілля антрацитної групи в тарифах закладена в розмірі 2222 грн/тонна, газової групи - 2071 грн/тонна, тоді як при встановленні тарифів для ТЕЦ в грудні 2016 року для антрацитової групи була встановлена ціна 1757 грн/тонна, для газової - 1 641 грн/тонна.

Реклама:

У НКРЕ наголошують, що на підставі моніторингу та аналізу цін на міжнародних ринках вугільної продукції в тарифах ТЕЦ на період з квітня по грудень 2017 року врахована середня ціна вугілля на рівні 70,48 дол/тонна при калорійності 6000 ккал/кг з урахуванням курсу 26,89 гривні за долар.

Крім того, при розрахунках тарифів ТЕЦ врахована середня ставка фрахту на перевезення вугілля з портів Амстердам-Роттердам-Антверпен в українські порти на рівні 9,84 дол/тонна і середня ставка перевантаження на рівні 7,19 дол/тонна.

Таким чином, в тарифах врахована середня ринкова ціна вугілля на європейському ринку з доставкою та розвантаженням в Україні в розмірі 87,51 дол/тонна.

Як відомо, НКРЕ з 1 квітня збільшить тариф АЕС ДП "Енергоатом" на відпуск електроенергіїна 2,9% - з 46,64 коп/кВт-год до 48 коп/кВт-год.

Раніше повідомлялося, що НКРЕ планує з 1 квітня збільшити оптову ринкову ціну на електроенергію на 1% замість раніше затвердженого зниження на 5,8%.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!