OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 21 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 21 березня.

Про зростання тарифів. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з 1 квітня 2017 року збільшить тариф АЕС ДП "Енергоатом" на відпуск електроенергії на 2,9% - з 46,64 коп/кВт-год до 48 коп/кВт-год.

Ще НКРЕ збільшить середньозважений тариф НЕК "Укренерго" на 2017 рік на 12,2% в порівнянні з чинним тарифом - до з 6,178 коп/кВт•год до 6,933 коп/кВт-год.

А тепло з альтернативних джерел енергії трохи подешевшає – за відповідне рішення проголосувало 238 депутатів.

Реклама:

Про ВВП. Національний банк, взявши до уваги ефекти від блокади Донбасу, переглянув попередній прогноз економічного зростання у 2017 році з 2,8% до 1,9%.

А Державний комітет статистики повідомив про зростання реального валового внутрішнього продукту України в 2016 році в 2,3%, тоді як раніше уряд на базі оцінок статистичного відомства заявляв про 2,2%.

Про МВФ. Україна у вівторок-середу надасть Міжнародному валютному фонду (МВФ) уточнені макропоказники економічного розвитку з урахуванням наслідків блокади Донбасу.

А НБУ допускає, що Міжнародний валютний фонд розгляне виділення Україні наступного траншу на 1 млрд доларів в кінці березня.

Про Донбасенерго. ПАТ "Донбасенерго" втратило операційно-господарське управління своїм основним активом в окупованій частині Донбасу - Старобешівською ТЕС (селище Новий світ, Донецької обл.).

Про Укртрансгаз. Збори акціонерів Укртрансгаз ввели до складу правління компанії головного радника глави Нафтогаза Сергія Олексієнка та директора із закупівель держхолдингу Романа Білягу.

Про багатство. До рейтингу найбагатших людей світу, який склало американське видання Forbes, потрапили українські бізнесмени Рінат Ахметов, Геннадій Боголюбов, Юрій Косюк, Костянтин Жеваго, Ігор Коломойський і Віктор Пінчук.

Тексти дня:

"Ви чи житель Амстердаму: хто за комунальні послуги платить більше?"

Наскільки сильно відрізняються ваші витрати на комуналку порівняно з жителями європейських країн? Дізнайтеся це, використавши інтерактивний калькулятор ЕП.

"Заступник голови НБУ: блокада не матиме особливого впливу на обмінний курс".

Заступник глави Національного банку Олег Чурій і директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук детально пояснили ЕП, як блокада вплине на обмінний курс та інфляцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: