Агрохолдинги Бахматюка домовляються з кредиторами про відстрочку платежів

Вівторок, 21 березня 2017, 16:23

Агрохолдинги "Укрлендфармінг" і "Авангард", які належать Олегу Бахматюку, ведуть переговори з комітетом кредиторів про реструктуризацію своїх єврооблігацій.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на веб-сайт Лондонської фондової біржі.

Авангард зазначає, що під час переговорів, в тому числі, буде обговорюватися реструктуризація виплати процентного доходу по єврооблігаціях Укрлендфармінга.

Відповідно, Укрлендфармінг має намір скористатися передбаченою умовами обігу євробондів 30-денною відстрочкою на погашення чергового купона. Виплати мали бути здійснені 27 березня.

Реклама:

З тексту повідомлення стало відомо, що комітет кредиторів представляє власників близько 40% єврооблігацій Укрлендфармінга і 50% єврооблігацій Авангарду.

Один із власників єврооблігацій агрохолдингу "Укрлендфармінг" ініціював телефонну конференцію з іншими власниками цінних паперів для обговорення майбутньої виплати процентного доходу.

Ініціатор конференц-дзвінка, таким чином, висловлює стурбованість з приводу можливої невиплати відсоткового доходу в кінці місяця.

"Укрлендфармінг" є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Нагадаємо, це вже не перше звернення керівників агрохолдингу до кредиторів. Рік тому Укрлендфармінг також просив відстрочку платежів.

В листопаді 2016 "Ощадбанк" погодився реструктуризувати кредитну заборгованість агрохолдингу "Авангард" Олега Бахматюка.

Також повідомлялося, що Бахматюк веде переговори про продаж 50% акцій компанії з китайськими і американськими інвесторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: