"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ з квітня збільшить тариф "Енергоатому"

Вівторок, 21 березня 2017, 11:01

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з 1 квітня 2017 року збільшить тариф АЕС ДП "Енергоатом" на відпуск електроенергії на 2,9% - з 46,64 коп/кВт-год до 48 коп/кВт-год.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

НКРЕКП також зменшила інвестиційну програму "Енергоатому" на 2017 рік на 20,4% (на 1,370 млрд гривень) порівняно з затвердженою в грудні – до 5,349 млрд гривень.

Як повідомлялося, "Енергоатом" пропонував встановити йому тариф на рівні 68,71 коп/кВт-год (без ПДВ).

Реклама:

Компанія, зокрема, пропонувала включити в тариф витрати на придбання уранового концентрату для поповнення резерву ядерних матеріалів на суму понад 3,8 млрд гривень, але в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості і, відповідно, в НКРЕ не підтримали цих витрат.

Раніше повідомлялося, що НКРЕ планує з 1 квітня збільшити оптову ринкову ціну на електроенергію на 1% замість раніше затвердженого зниження на 5,8%.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: