Нова Toyota Prius отримає електродах, який вироблятиме енергію

Четвер, 2 березня 2017, 20:07

Гібрид Toyota Prius PHV отримає інноваційний "електродах" на основі сонячних батарей Panasonic HIT.

Про це пише Автоцентр.

Як пише видання, завдяки збільшеній вихідній потужності (180 Вт) і стійкості до високих температур новий "електродах" зможе виробляти енергію, якої вистачить не тільки для різних гаджетів в салоні, але і для підзарядки тягових 12-вольтів акумуляторів Prius PHV.

 

Це дозволить збільшити пробіг гібрида в електричному режимі і зменшити витрату палива.

Реклама:

Раніше звичайні сонячні панелі для автомобілів могли виробляти лічені десятки ват електроенергії, а тому застосовувалися тільки для допоміжної підзарядки акумуляторів, а в основному заряджали системи вентиляції салону.

 

До того ж, зі зростанням температури вище оптимальних +25 °C продуктивність сонячних батарей скорочувалася в рази, що обмежувало можливості їх використання на кузові авто, який в сонячний день легко нагрівається і до +80 °C.

Японські інженери запропонували нове застосування сонячних технологій, спочатку розроблених для промисловості.

Фотоелектричні панелі HIT володіють особливою структурою, що поєднує основу з кристалічного кремнію і спеціальну аморфну кремнієву плівку.

 

Така конструкція забезпечує високий коефіцієнт конверсії світла в електроенергію і можливість роботи в широкому температурному діапазоні. Навіть в умовах обмеженої площі даху Toyota Prius панелі забезпечують більш істотне вироблення енергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: