"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Водій Uber посварився з засновником компанії через низькі тарифи

Четвер, 2 березня 2017, 17:49

Водій таксі Uber Black, що підвозив засновника компанії Тревіса Каланіка, звинуватив главу Uber в тому, що через тарифну політику компанії, він став банкрутом.

Про це пише "Медуза" з посиланням на Bloomberg.

Як зазначається, 5 лютого, глава Uber Тревіс Каланік, в компанії з двома дівчатами, викликав сервіс Uber Black після закінчення Супербоула.

"Я роблю так, щоб кожен рік у мене був складним. Так я живу. Якщо рік легкий, значить, я недостатньо добре працюю", - розповідає Каланік на запису, який виданню Bloomberg передав водій таксі, 37-річний Фавзі Камел.

Реклама:

Коли машина приїхала на місце призначення, дівчата вийшли, а Камел знизав Каланіку руку і заговорив з ним.

Засновник Uber хотів підбадьорити водія і сказав, що компанія скорочує кількість машин Uber Black і Камелу буде простіше конкурувати за замовлення.

"Ви піднімете стандарти обслуговування, але знижуєте ціни", - відповів водій засновнику Uber.

Як вказує "Медуза", слова водія - головна претензія всіх водіїв, які працюють з Uber і повністю підпорядковані ціновій політиці сервісу.

Далі розмова йшла в такий спосіб:

- Нам необхідно [знижувати ціни], у нас є конкуренти, інакше ми б розорилися.

- Конкуренти? Мужик, в твоїх руках ціла бізнес-модель, ти можеш ставити будь-які ціни, але замість цього даєш всім по безкоштовній поїздці.

- Ні-ні-ні, ти не зрозумів мене. Ми почали в топовому сегменті. Ми не пішли на масовий ринок не тому, що хотіли цього, а тому, що інакше нас вибили б з ринку.

- Що? Lyft? Але це ж не проблема.

- Це не проблема тільки тому, що я переміг їх. Якби я не зробив того, що я зробив, нас би точно перемогли.

- Але люди не вірять тобі більше. Я втратив 97 тисяч доларів через тебе. Я банкрут через тебе. Так Так Так. Ти міняєш [умови роботи] кожен день. Кожен день.

- Почекай секунду, що я поміняв в Uber Black?

- Ти поміняв весь бізнес, ти знизив ціни.

- На Uber Black?

- Так.

- Нісенітниця.

<...>

- Все почалося з 20 доларів. Скільки зараз коштує одна миля, 2,75 долара?

- Знаєш що? Деякі люди просто не люблять брати відповідальність за своє власне лайно. Вони звинувачують інших в тому, що відбувається в їхньому житті. Успіхів!

- Удачі і тобі, але я знаю, що успіх тобі не світить.

Після поїздки Фавзі Камел оцінив свого пасажира в один бал. Яку оцінку йому поставив Каланік, невідомо.

В той же день, коли Bloomberg опублікував відео перепалки Каланіка з водієм, глава Uber написав відкритого листа до всіх співробітників компанії.

"Сказати, що мені соромно, - нічого не сказати. Моя робота як лідера - вести вас і в першу чергу діяти так, щоб ми всі цим пишалися. Я поводився зовсім не так, і цьому немає ніякого виправдання", - йдеться в листі Каланіка.

Також 40-річний засновник Uber зізнався, що йому потрібно "подорослішати" і що йому потрібна допомога з лідерськими якостями. І приніс вибачення Фавзі Камелу і всім водіям Uber.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!