"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МЕА може підвищити оцінку світового попиту на нафту

Неділя, 19 березня 2017, 15:27

Міжнародне енергетичне агентство підвищувало прогнози світового попиту на нафту в середньому на 800 тисяч барелів на добу за останні сім років і може зробити це в поточному році.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на думку аналітиків Уолл-стріт.

"В останні роки прогнози попиту стабільно переглядалися в бік підвищення, і я не думаю, що цей рік стане винятком", - вважає, зокрема, портфельний менеджер Tortoise Capital Advisors Роб Таммела.

Складність підрахунку світового попиту на паливо викликана тим, що його кінцевими споживачами, крім НПЗ і генеруючих компаній, є мільйони інших компаній і мільярди приватних споживачів, каже старший аналітик нафтового ринку в МЕА Метт Перрі.

Реклама:

Зазвичай перегляд прогнозу дорівнює близько 1% світового споживання, що не дуже суттєво, проте в цьому році ринок з особливою увагою стежить за балансом попиту і пропозиції на тлі заходів ОПЕК щодо скорочення видобутку.

Надлишок нафти на ринку оцінюється в 1-2% від загального обсягу поставок, і коригування на 1% може означати, що ОПЕК досягла своєї мети щодо усунення цього надлишку.

За останнім прогнозом МЕА, світовий попит на нафту в 2017 році зросте на 1,4 млн б/д в порівнянні з ростом на 1,6% в 2016 році.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!