"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту зростає на даних про запаси в США

П'ятниця, 17 березня 2017, 09:24

Світові ціни на нафту в п'ятницю зростають, продовжуючи відігравати дані від Міненерго США щодо скорочення запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:11 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,1% - до 51,79 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,23%, до 48,86 долара за барель.

Як повідомило Міненерго США в середу, комерційні запаси нафти в країні за тиждень зменшилися на 0,2 мільйона барелів, або на 0,04% - до 528,2 мільйона барелів. При цьому аналітики очікували, що запаси, навпаки, збільшилися на 3,713 мільйона барелів, або на 0,7%, до 532,11 мільйона барелів.

Реклама:

Запаси бензину при цьому в США знизилися на 3,1 мільйона барелів, або на 1,2% - до 246,3 мільйона барелів. Експерти прогнозували зниження запасів бензину на 1,95 мільйона барелів.

Учасники ринку також продовжують відігравати інформацію про виконання угоди щодо скорочення видобутку нафти країнами ОПЕК.

Раніше Міжнародне енергетичне агентство повідомило, що ОПЕК за підсумками лютого виконала свою угоду про скорочення видобутку нафти на 91%.

"Ринок нафти в даний час йде в правильному напрямку, фундаментальні показники покращилися", - наводить агентство Рейтер слова аналітиків ANZ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!