МЕРТ очікує, що туристи витрачатимуть в Україні до 80 мільярдів

Четвер, 16 березня 2017, 20:08

Кабінет міністрів на засіданні у четвер ухвалив Стратегію розвитку туризму та курортів до 2026 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"За даними Всесвітньої туристичної організації ООН внесок туризму до світового ВВП становить 10%, а загальна кількість робочих місць, що прямо чи опосередковано стосуються сфери туризму, - 11%", - повідомляє МЕРТ.

Реклама:

Як наголошується, стратегія визначає підхід державної туристичної політики у таких напрямках: безпека туристів; нормативно-правова забезпечення; розвиток туристичної інфраструктури; розвиток людських ресурсів; маркетингова політика розвитку туризму та курортів.

Стратегія передбачає, що до 2026 року в Україні: кількість іноземних туристів збільшиться у 2,5 разів; кількісті внутрішніх туристів збільшиться в 5 разів; кількість робочих місць у сфері туризму збільшиться в 5 разів, наповнення бюджетів усіх рівнів від провадження туристичної діяльності збільшиться в 10 разів.

Крім того, у МЕРТ сподіваються, що стратегія допоможе збільшити кількість суб'єктів туристичної діяльності в 5 разів.

Мінекономіки також очікує, що туристи витрачатимуть під час подорожей в Україні до 80 млрд гривень.

"Розробка туристичної стратегії - це одна з умов, яку ми маємо виконати в рамках імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Ми вже працюємо над її втіленням: створюємо план заходів реалізації Стратегії, ведемо активний діалог з представниками українського бізнесу, опрацьовуємо законодавчу базу ," - зазначив заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: