Сбєрбанк вважає санкції проти своєї "дочки" "дискримінаційними"

Четвер, 16 березня 2017, 19:31

Сбєрбанк Росії вважає рішення України про санкції "дискримінаційним" і "політично мотивованим".

Про це йдеться в прес-релізі банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розчаровані рішенням української влади про введення санкцій відносно ПАТ "Сбєрбанк" (Україна). Вважаємо це рішення дискримінаційним, політично мотивованим і не викликаним певними діями нашого дочірнього банку, що порушують закони України", - йдеться у повідомленні.

В умовах, що склалися банк планує узгодити з НБУ подальші дії і "сподівається на підтримку" НБУ у відновленні нормальної роботи Сбєрбанку, а також на зусилля менеджменту щодо зняття обмежень на клієнтські операції.

Реклама:

Сбєрбанк також звернувся до президента України з проханням "відновити правопорядок, розблокувати центральний та інші офіси банку і забезпечити нормальні умови для обслуговування банком своїх клієнтів".

При цьому в банку заявили, що "санкції не вплинуть на законні інтереси клієнтів".

"Ліквідні активи і кредитний портфель банку на сьогодні понад 60 млрд гривень, що майже в 4 рази перевищує депозитний портфель із засобами українських фізичних і юридичних осіб на рівні 15,9 млрд гривень і забезпечує виконання банком зобов'язань перед клієнтами", - йдеться у повідомленні.

"Введені санкції щодо Сбєрбанку про заборону виведення капіталу на користь материнської структури, згідно із заявою НБУ, не пов'язані з комерційною діяльністю банку, а диктуються іншими обставинами", - заявили в банку.

Як раніше повідомляла ЕП, згідно з рішенням РНБО, яке президент ввів в дію своїм указом, від 16-го березня на один рік вводяться санкції проти п'яти працюючих в Україні структур російських держбанків: Сбєрбанку, ВТБ, "БМ Банку", Промінвестбанку і VS Bank.

Їм заборонили виводити капітал за межі України на користь пов'язаних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!