Кабмін затвердив проект будівництва четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС

Четвер, 16 березня 2017, 15:48

Кабінет міністрів затвердив для державної компанії "Укргідроенерго" проект будівництва четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС.

Рішення було прийнято на засіданні Кабміну, повідомляє УНІАН.

За словами авторів проекту, будівництво четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС дозволить знизити споживання енергоресурсів на 1 мільйон тонн вугілля і 250 мільйонів кубометрів газу на рік.

Стверджуючи цей проект, Гройсман також дав доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості виконати екологічну експертизу на прохання міністра екології Остапа Семерака або надати відповідні документи, якщо експертиза вже була виконана.

Реклама:

Згідно з Програмою розвитку гідроенергетики до 2026 року, четвертий гідроагрегат Дністровської ГАЕС матиме потужність роботи в насосному режимі - 421 МВт і 324 МВт в генеруючому режимі, що дозволить здійснювати додаткове добове регулювання енергосистеми України і забезпечить аварійний резерв.

У липні 2016 року Кабінет міністрів затвердив Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року, що передбачає збільшення в 2 рази її частки в енергетичному балансі країни - до 15,5%, а також збільшення виробничих потужностей на 3500 МВт (на даний момент гідроелектростанції генерують близько 5000 МВт ).

Для цієї мети компанія "Укргідроенерго" має намір інвестувати близько 90 мільярдів гривень в будівництво нових і реконструкцію діючих станцій (ГЕС і ГАЕС).

10 березня цього року Кабмін схвалив для "Укргідроенерго" техніко-економічне обґрунтування будівництва Каховської ГЕС-2.

Читайте також: Хто заробить на знищенні Дністра

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!