Кабмін може продовжити надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку

Четвер, 16 березня 2017, 09:52

Кабінет міністрів України на засіданні в четвер розгляне продовження терміну дії тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку ще на місяць.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з оприлюдненим на урядовому порталі порядком денним Кабміну, це питання представить міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Як повідомлялося, надзвичайні заходи в енергетиці, передбачені урядовим розпорядженням №103-р від 15 лютого, вступили в дію з 17 лютого через блокаду активістами за підтримки ряду народних депутатів поставок товарів із зони АТО, зокрема, вугілля антрацитної групи, на якому працює половина ТЕС енергогенеруючих компаній країни.

Реклама:

За словами глави НЕК "Укренерго" Всеволода Ковальчука, в рамках запровадження надзвичайних заходів спалювання електростанціями антрациту знижено вдвічі.

В період дії надзвичайних заходів НЕК "Укренерго" зобов'язана визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей; встановити вимоги щодо складу обладнання ТЕС в розрізі енергоблоків; при необхідності і за узгодженням з Міненерговугілля - застосовувати графіки аварійних відключень.

У свою чергу, ДП "Енергоринок" необхідно розробити графіки навантаження енергосистеми з урахуванням вимог "Укренерго" за складом обладнання ТЕС; забезпечити нарахування платежів за електроенергію її виробникам (які працюють за ціновими заявками), для яких зафіксовані графік та обсяги виробництва, за граничною ціною системи.

Крім того, НАЕК "Енергоатом" зобов'язана забезпечити часткове розвантаження окремих блоків АЕС у вихідні та святкові дні при необхідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!