У Київавтодорі "наварили" на ремонті доріг 11 мільйонів гривень

Четвер, 16 березня 2017, 09:28

Підрядники Київавтодору безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт та витрачених матеріалів.

Про це повідомляє Держаудитслужба.

"Під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації "Київавтодор" фахівці Держаудитслужби виявлено завищення підрядними організаціями вартості ремонтів автошляхів м. Києва загалом на суму майже 11 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, виявилось, що підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми та розцінки.

Реклама:

Слід зауважити, що один із виконавців ремонтних робіт, а саме ТОВ "Тілльман Інжинірінг" перешкоджав  фахівцям Держаудитслужби, через що неможливо було провести зустрічну звірку, аби документально підтвердити вартість виконаних на замовлення КК "Київавтодор" робіт з капітального ремонту Південного мосту через р. Дніпро (Дарницький район м. Києва) на суму понад 46 млн грн.

Також під час ревізії виявлено порушення законодавства у сфері закупівель за державні кошти. Приміром, корпорація не відмінила торгів та уклала з підрядниками договори на загальну суму майже 418 млн грн, попри невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документацій конкурсних торгів.

Про результати ревізії повідомлено Київську міську державну адміністрацію, а матеріали контрольного заходу надіслано до Головного слідчого управління Національної поліції України.

Як повідомлялося, у лютому поточного року стосовно службових осіб КК "Київавтодор", ТОВ "Костанза" та ТОВ "Укрсільінвест" було відкрито провадження за підозрою у завищенні цін та заволодінні державними коштами під час закупівлі солі.

У Київавтодорі заявили, що інформація про закупівлю солі за завищеними цінами не відповідає дійсності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: