"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна вимагає від Росії й бойовиків відмовитися від їхніх намірів

Середа, 15 березня 2017, 17:03

Україна вимагає від Росії не визнавати незаконні "документи" з окупованої частини Донбасу, а бойовиків – припинити захоплення української власності й відмежування від України.

На завершення роботи в Мінську 15 березня речниця представника України в контактній групі Леоніда Кучми – Дарка Оліфер – повідомила в Facebook:

"Україна чітко зафіксувала: указ президента РФ про визнання на території Росії документів, виданих нелегітимними владою ОРДЛО; рейдерське захоплення державної й приватної власності на непідконтрольній Україні частини Донбасу й квазіуказ т.зв. "ДНР" про псевдокордон однозначно читаються світовим співтовариством і Україною як порушення Мінських домовленостей і веде до їх зриву".

"Ми зажадали відповіді щодо скасування рішень із цих питань, оскільки такі методи з боку РФ і ОРДЛО призводять до блокування процесу консультацій у рамках Мінського процесу. Це питання Україна поставила як на рівні робочих підгруп, так і в рамках Тристоронньої контактної групи", – заявила Оліфер.

Вона наголосила, що на Донбасі тривають обстріли, порушення режиму тиші з боку бойовиків ОРДЛО мають систематичний характер.

Реклама:

"Україна готова до розведення сил і засобів у Станиці Луганській, яке може відбудуться лише після 7 днів тиші на цій ділянці, як це й передбачено рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи", – запевнила Оліфер.

Вона уточнила, що останній обстріл там був 13 березня. "таким чином дії ОРЛО поки не дозволяють здійснити розведення у цій точці".

"На жаль, російська сторона ставить вирішення політичних питань попереду вирішення блоку питань із безпеки – повне й стійке припинення вогню, виведення російських формувань і озброєнь із території України", – заявила Оліфер.

"Із великими труднощами в гуманітарній підгрупі триває робота зі звільнення заручників", – додала вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!