У Кремлі кажуть, що не чули про поставки вугілля з ОРДЛО

Середа, 15 березня 2017, 13:56

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що не має інформації про постачання вугілля з окупованого Донбасу до Росії.

Про це він сказав журналістам середу, передає РИА Новости.

"Ні, я, на жаль, не можу (коментувати), тому що я не маю інформації. Це все-таки таке питання економічне. Ми не володіємо цією інформацією", – заявив Пєсков.

На запитання, якщо ця інформація підтвердиться, чи підтримає Кремль такі дії, Пєсков відповів:

"Ви знаєте, Кремль, керуючись гуманітарними міркуваннями, докладає зусиль для того, щоб полегшити ситуацію і страждання людей, які знаходяться в регіоні України, який перебуває в облозі і відрізаний від життя у всіх сенсах".

Крім того, Пєсков назвав неправдою інформацію про те, що керівництво Росії рекомендує "Металоінвесту" і "Сєвєрсталі" почати поставки залізної руди на заводи в ОРДЛО.

Також Пєсков в коментарі журналістам висловив стурбованість "діями українських радикалів щодо "дочок" російських банків в Україні".

"Ми дуже уважно і з великою стурбованістю спостерігаємо за тим, що відбувається в Києві", - цитує Пєскова російський "Интерфакс".

У той же час прес-секретар Путіна утримався від відповіді на питання про те, чи будуть в Кремлі Інтерфаксрекомендувати "Сбербанку" призупинити діяльність в Україні.

Як відомо, 14 березня ватажок так званої "ДНР" Олександр Захарченко заявив про відправку "пробної" партії вугілля в Російську Федерацію.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 15 березня доручила Національному банку та Службі безпеки протягом доби визначитися щодо санкцій проти банків з російським капіталом.

Раніше голова МВС Арсен Аваков просив НБУ ввести санкції стосовно російського "Сбербанку", звинувативши фінустанову в обслуговуванні клієнтів з фейковими паспортами "ДНР" і "ЛНР" та фінансуванні тероризму на Донбасі.

Реклама:

Низка радикальних організацій також влаштували акції протесту проти діяльності російських банків в Україні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: