"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Працівники Сбербанку звернулись до Порошенка через блокування

Вівторок, 14 березня 2017, 20:36

Трудовий колектив ПАТ "Сбербанк" закликає президента Петра Порошенка вжити термінових заходів для відновлення конституційних прав клієнтів і співробітників.

Про це йдеться у відкритому листі трудового колективу ПАТ "Сбербанк" до президента.

У банку зазначили, що через блокування центрального відділення, співробітники не можуть потрапити до робочих місць, а клієнти до здійснення банківських операцій.

"Колектив ПАТ "Сбербанк" рішуче засуджує свідомий підрив діяльності банку, порушення конституційних прав і особистої свободи українських громадян, які є клієнтами і співробітниками банку. За фактом даних порушень банк неодноразово звертався до правоохоронних органів. Їх реакції чи дій стосовно порушників закону не було", - говориться у листі.

Реклама:

У банку зазначили, що "ігнорування закону щодо українського комерційного банку, його колективу та клієнтів впливає не тільки на роботу банку, але і на весь банківський сектор України, викликаючи недовіру вкладників і інвесторів до банківської системи в цілому".

"Більше того, зазначене несприятливо позначається на інвестиційному кліматі в країні, оцінці ситуації в ній та її іміджі на міжнародній арені", - йдеться у листі до президента.

Нагадаємо, що Сбербанк Росії почав обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які пред'являють фейкові паспорти, видані в ОРДЛО.

Як повідомлялося, президент, Кабінет міністрів і Національний банк розглядають питання введення санкцій проти "дочки" Сбербанку Росії у випадку, якщо підтвердиться визнання їм так званих паспортів "ДНР" і "ЛНР".

У той же час, дочірня структура Сбербанку Росії в Україні – ПАТ "Сбербанк" заявляє, що не збирається обслуговувати клієнтів з "документами", виданими окупантами в ОРДЛО.

Пізніше, Штаб блокади зони АТО заявив, що має намір зупинити роботу дочірню структуру Сбербанку Росії в Україні" ПАТ "Сбербанк" через 2 тижні, якщо уряд самостійно не закриє цей банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!