"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають на очікуваннях даних ОПЕК щодо видобутку

Вівторок, 14 березня 2017, 09:11

Світові ціни на нафту у вівторок зростають на очікуваннях інвесторами даних ОПЕК про обсяги видобутку в країнах картелю в лютому.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:39 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,1% - до 51,40 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,02%, до 48,41 долара за барель.

ОПЕК на засіданні 30 листопада у Відні домовилася про скорочення свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день з жовтневого рівня.

Реклама:

Одинадцять країн, що не входять в ОПЕК 10 грудня погодили скорочення власного видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія - на 300 тисяч барелів. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю пролонгації.

"Основна мета плану скорочення видобутку ОПЕК полягає не тільки в тому, щоб сприяти збільшенню цін, але і в тому, щоб скоротити глобальні запаси", - цитує газета The Wall Street Journal аналітика SCI International Гао Цзяна.

Крім того, учасники ринку очікують даних Американського інституту нафти про запаси нафти в США, а в середу вийде офіційна статистика запасів "чорного золота" від міненерго країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!