"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США звинуватили українську брокерську компанію в маніпуляціях на ринку

Понеділок, 13 березня 2017, 15:59

Комісія по цінним паперам і біржам США (SEC) звинуватила українську брокерську компанію Avalon FA LTD у незаконних діях з маніпуляціями цін на фондовому ринку США.

Про це стало відомо із офіційної скарги SEC.

У документі зазначається, що Avalon у період з 2010 по 2016 рік заробила більше 21 млн. доларів на спекуляціях при розміщенні штучних заявок на купівлю-продаж акцій.

Крім того, Avalon отримала 7 млн. доларів у вигляді незаконного прибутку, здійснюючи купівлю-продаж акцій американських компаній з втратами, з метою маніпуляції цінами відповідних опціонів, з якими вона також здійснювала операції.

Реклама:

Американський регулятор пред'явив звинувачення Натану Файєру, який представлений як власник Avalon, а також Сергію Пустельнику, який імовірно є справжнім бенефіціаром.

Комісія вимагає суду за федеральними законами над зазначеними особами з метою компенсації втрат.

На сайті Avalon FA LTD зазначено, що компанія створена у 2004 році, зареєстрована на Сейшелах і надає прямий доступ до торгів на світових фондових біржах. Відомо про наявність трьох команд трейдерів, які торгують на гроші компанії, а також про понад 2000 осіб, які пройшли навчання в Avalon.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: