"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зняв арешт з 2 мільярдів гривень Ярославського

Понеділок, 13 березня 2017, 15:32

Київський апеляційний господарський суд скасував арешт 2,18 мільярда гривень на рахунках ПП Сімер, що належить бізнесменові Олександру Ярославському.

Відповідна постанова суду винесена 27 лютого 2017 року і опубліковано на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, передає LIGA.net.

Арешт на кошти компанії Сімер було накладено за позовом ВТБ Банку.

У рішенні суду зазначено, що у липні 2013 році ВТБ Банк і компанія Лекс Холдинг, кінцевим беніфіціаром якої також є Олександр Ярославський, уклали договір про відкриття кредитної лінії на 75,8 млн доларів. Кінцевий термін повернення заборгованості по кредиту - не пізніше 15 серпня 2016 г. При цьому поручителем в рамках даного кредитного договору стала компанія Сімер.

Реклама:

Позичальник в установлений строк кредитні кошти не повернув, після чого ВТБ Банк звернувся до суду з вимогою накласти арешт на кошти Сімер в межах суми боргу.

6 січня суд вирішив накласти арешт на кошти Сімер, що знаходяться на рахунках в будь-яких банках в межах 2,2 млрд грн.

У відповідь на це компанія Сімер подала апеляційну скаргу, вказуючи, що за період з 2013 по 2016 роки загальна сума доходів підприємства склала 97,6 млн грн, що в 20 разів менше, ніж сума коштів, на які накладено арешт.

Суд апеляцію ПП Сімер задовольнив і скасував накладений на рахунки арешт.

Сімер належить кіпрській Lingdate Holding. Як випливає з Реєстру нерухомого майна, Сімер була передана в оренду левова частка торгового комплексу Караван.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: