ЄК не вважає "Північний Потік-2" проектом спільних інтересів - єврокомісар

Понеділок, 13 березня 2017, 14:03

Європейський комісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер заявила, що ЄК не вважає "Північний Потік-2" проектом спільних інтересів.

Про це Вестагер заявила на сьогоднішній прес-конференції у Брюсселі.

"Мої колеги, відповідальні за це (питання Північного Потоку - Ред.), дуже чітко заявили, що не бачать потреби у новій інфраструктурі щодо "Північного Потоку-2". І в додаток до цього, колеги також чітко заявили, що Комісія підтримає транзит газу через Україну.

З легальної сторони цієї справи, стало зрозуміло, що Комісія не знайшла в цьому проекті те, що показало б, що проект "Північний потік-2" є проектом спільних інтересів. Все це викликає багато занепокоєнь", - заявила вона.

Реклама:

Вона також повторила слова глави Єврокомісії Жан-Клод Юнкера, який заявив, що ЄС потрібні проекти, які об'єднують, а не роз'єднують.

Нагадаємо, раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що проект "Північний потік-2" не отримає фінансування з боку Єврокомісії.

Єврокомісія хоче знизити залежність від Росії, яка постачає близько третини енергоресурсів.

Як відомо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!