"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Грошова маса скоротилася до 1 трильйона гривень

Понеділок, 13 березня 2017, 09:51

Грошова маса за підсумками лютого 2017 року зменшилась на 0,6% до 1,060 трлн гривень, що було зумовлено скороченням депозитів і готівкових коштів в обігу поза банками.

Про це свідчать попередні дані "Грошово-кредитної статистики" за лютий 2017 року, передає прес-служба регулятора.

Як зазначається, у лютому 2017 року залишки за депозитами у національній валюті залишилися практично на рівні попереднього місяця.

"Залишки за депозитами корпоративного сектору у національній валюті скоротилися на 1,1% під впливом одночасної дії двох різноспрямованих чинників. З одного боку, скорочення депозитів юридичних осіб було типовим для періоду сплати квартальних податкових платежів З іншого боку, спостерігався приплив бюджетних коштів у банки, зокрема, коштів місцевих бюджетів", - повідомляє НБУ.

Реклама:

Згідно з повідомленням, залишки депозитів домашніх господарств у національній валюті за підсумками лютого зросли на 1,3% та майже повністю компенсували скорочення депозитів бізнесу.

"Залишки за кредитами, наданими банками у національній валюті у лютому збільшились на 0,2%. Кредитну активність продовжує стримувати високий рівень боргового навантаження серед позичальників корпоративного сектору", - йдеться у повідомленні.

"Зокрема, за підсумками лютого портфель кредитів, наданих бізнесу у національній валюті, фактично не змінився. Дещо швидшими темпами зростав портфель гривневих кредитів, наданих домашнім господарствам, який у лютому збільшився на 0,8%", - повідомляє регулятор.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!