"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Захист Насірова: Справа не буде швидкою, розслідування продовжать до 4 місяців

Понеділок, 13 березня 2017, 09:01

Справа відстороненого глави ДФС Романа Насірова не буде "швидкою", її розслідування буде продовжено щонайменше на 4 місяці.

Таку думку в ефірі телеканала "Інтер" ввечері 12 березня висловив один з адвокатів Насірова Ігор Черезов.

"Коли у справі буде поставлено крапку - важко сказати, думаю, її розслідування буде продовжено щонайменше до 4 місяців, принаймні щодо самого Насірова", -  зазначив він. 

"Нам (адвокатам) дали досить об'ємний пакет документів, який потрібно вивчити та надати свої "контраргументи". У захиста було на це лише 3 доби перед та під час розгляду справи у суді, ми будемо готуватися до захисту", - додав Черезов.

Говорячи про можливість внесення застави у сумі 100 млн. грн, Черезов зазначив: "Наразі можливість внесення такої суми застави не розглядається".

Реклама:

"Безумовно, підзахисний - забезпечена людина, він довгий час працював закордоном, і він має досить коштів, щоб внести суму застави... Але наразі про внесення 100 млн грн. не йдеться", - повідомив адвокат. 

Він також заявив, що вимоги САП про заставу у сумі 2 млрд. грн. "не виправдані ані юридично, ані економічно". 

"Міжнародна практика є такою, що сума застави має бути такою, яку особа може внести. У суді першої інстанції ми не побачили доказів того, що підзахисний має можливість внести суму застави у розмірі, якого вимагає САП (2 млрд). ... Якщо суд буде неупередженим, він не збільшить суму застави", - додав Черезов. 

Як відомо, глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький очікує, що обвинувальний акт щодо відстороненого глави ДФС Романа Насірова буде спрямований до суду через 2 місяці.

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн. 

Наразі Насіров утримується у чотиримісній камері Лук'янівського СІЗО, судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги на запобіжний захід та суму застави, призначено на 13 березня 2017 року.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!