"Газпром" хоче увійти в судовий процес PGNiG проти ЄК

П'ятниця, 10 березня 2017, 11:37

"Газпром" подав заяву про участь в судовому процесі PGNiG проти Європейської Комісії в Європейському суді (Люксембург) щодо угоди про використання потужностей газопроводу OPAL.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

При цьому в коментарі до процесу в проспекті нового меморандуму єврооблігацій "Газпром" не повідомляє про намір здійснити аналогічні дії щодо позову PGNiG в окружному суді Дюссельдорфа.

Тим часом, саме цей суд наклав заборону на проведення нових аукціонів на вільні потужності газопроводу OPAL.

Реклама:

PGNiG Supply & Trading GmbH 4 грудня 2016 року подала позов до Європейського суду щодо рішення Європейської Комісії від 28 жовтня 2016 року, яке схвалило угоду щодо використання газопроводу OPAL між "Газпромом", ТОВ "Газпром експорт", OPAL Gastransport GmbH і Німецького федерального мережевого агентства.

PGNiG також подала заяву про звільнення від відповідальності за призупинення дії рішення ЄК. 16 грудня уряд Польщі також подав позов до Європейського суду.

PGNiG SA і PGNiG Supply & Trading GmbH 15 грудня 2016 року також оскаржили угоду в окружному суді Дюссельдорфа.

"Газпром" не є учасником будь-якого з вищевказаних розглядів. Однак, як сторону угоди про врегулювання, інтереси "Газпрому" можуть бути порушені в результаті цих розглядів, так і судових заборон. "Газпром експорт" планує приєднатися до процесу в європейському суді", - коментує російська компанія в меморандумі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!