З кінця 2016 року в Україні закрилося більше 331 тисячі ФОПів - Рева

Середа, 1 березня 2017, 14:09

З грудня 2016 року в Україні припинили діяльність більше 331 тис фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише liga.net.

На прохання Гройсмана прокоментувати інформацію "деяких політиків" про те, що в Україні "масово закриваються ФОПи", Рева відзначив: "Відразу скажу, що зрада скасовується".

"За період з 1 грудня 2016 року і до 20 лютого 2017 року припинили свою діяльність 331,1 тисячі фізичних осіб-підприємців. З них 90,8% протягом останніх років не здійснювали господарської діяльності і не декларували доходи. Тих, хто платив, за цей період закрилося 30 тисяч фізосіб-підприємців", - сказав він.

Реклама:

Рева додав, що за цей же період в Україні зареєструвалися майже 55 тисяч фізосіб-підприємців.

Нагадаємо, 27 грудня президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.

Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОПів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: