"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацполіція підписала не ту знижку на Mitsubishi, яку офіційно погоджувала - ЗМІ

Четвер, 9 лютого 2017, 12:33

3 лютого 2017 року додаткова угода Нацполіції про знижку на закупівлі Mitsubishi Outlander  була підписана зовсім не на тих умовах, які погоджували "в установленому порядку".

Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Як зазначається, 29 грудня 2016 року Аваков пообіцяв, що остаточна ціна на Mitsubishi Outlander буде визначена "найближчим часом" після погодження змін до договору в установленому порядку з Міністерством екології та природних ресурсів та іншими органами.

Реклама:

"На той час між Центром обслуговування підрозділів Нацполіції та дилером Mitsubishi "Ніко Діамант" була підписана угода від 14 грудня 2016 року на закупівлю 635 автомобілів по 1,5 млн грн кожен. Уся сума контракту – 958 мільйонів гривень – була повністю перерахована дилеру "Ніко Діамант"",- йдеться у повідомленні.

16 січня 2017 року "Ніко Діамант" запропонував Центру обслуговування підрозділів Нацполіції такі умови дисконту: знижка розміром 9,9% надається шляхом збільшення кількості автомобілів в рамках контракту –  з 635 до 705. Таким чином, вартість одного Mitsubishi Outlander для поліції мала б становити 1 млн 360 тис грн.

Загальна вартість контракту лишалася незмінною -  958 млн грн., відтак гроші постачальник повертати не планував. Копію цього листа програмі надав речник МВС Артем Шевченко.

18 січня 2017 року Центр обслуговування підрозділів Нацполіції звернувся до Мінприроди з проханням погодити саме такі зміни до договору (дисконт 9,9% шляхом пропорційного збільшення кількості автомобілів). До власного звернення поліція додала лист "Ніко Діамант" від 16 січня. Копію цих документів на запит програми надали в Мінприроди.

30 січня Мінприроди повідомило, що пропозицію поліції ще розглядає.

А вже 3 лютого Нацполіція і "Ніко Діамант" таки підписали додаткову угоду про зменшення ціни, однак зовсім не на тих умовах, які погоджували з Мінприроди.

Тепер постачальник має повернути поліції частину грошей – 125 млн грн., які понад місяць перебували в нього. Знижка становить 13% - ціна однієї автівки зменшена до 1 млн 313 тис грн. Кількість автомобілів не змінюється – 635. Щоб придбати на повернуті гроші більше авто, поліції потрібно буде здійснити нову процедуру закупівлі.

Раніше стало відомо, корпорація Mitsubishi Motors в Україні погодилася надати знижку на автомобілі Mitsubishi Outlander PHEV для української поліції в розмірі до 14% від початкової вартості проекту.

На закупівлю автомобілів направили гроші, отримані Україною за Кіотським протоколом.

ЗМІ повідомляли, що середня ціна гібридних автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV, які поліції погодилася поставити фірма з орбіти лідерів "Народного фронту", завищена на 10 млн доларів. Водночас у МВС запевняли, що ціна не є завищеною.

16 грудня Нацполіція уклала договір про закупівлю 635 автомобілів на суму 959,441 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: