Нідерландський Spar перезапускає бізнес в Україні

Четвер, 9 лютого 2017, 11:05

Нідерландський ритейлер Spar знову задумався про розвиток в Україні.

Про це пише LIGA.net.

Як повідомляється, компанія підписала договір про розвиток продовольчої мережі по франчайзінгу з луцькою VolWest Group (управляє мережею "Наш край").

Spar робить вже третю спробу створити в Україні велику мережу, але до цього часу зусилля не приносили результату, пише видання.

Реклама:

Вперше Spar вийшов на український ринок в 2002 році, розвитком бізнесу тоді займалася компанія "Центр Спар Україна". Справи йшли непогано, і вже через два роки мережа налічувала 12 магазинів в Києві, Броварах, Вишгороді і Луганську. У 2005 році власник київських торгових точок продав їх російській компанії X5 Retail Group, яка виводила в столицю мережу "Перекресток". Через дев'ять років росіяни продали свій український актив дніпропетровському ритейлеру Varus.

Другу спробу створити в Україні велику мережу Spar зробив в 2006 році. Розвитком зайнявся Черкаський торговий дім "Спар-Україна".

"За кілька років нам вдалося відкрити 35 магазинів в різних регіонах країни", - згадує колишній директор з розвитку черкаського торгового дому Наталія Радько. З кризою 2008 року у "Спар-Україна" виникли проблеми з обслуговуванням валютних кредитів. Право розвивати мережу спочатку перейшло власнику луганської мережі Андрію Мельникову, а потім харківської - Максиму Удовиченко.

"Зараз Spar налічує чотири магазини в Харківській області", - уточнює Сергій Шавлукевич. До кінця цього року, за словами співрозмовника, планується відкрити не менше 15 об'єктів на заході і півдні країни.

Мережа планує розвиток чотирьох різних форматів: Spar Express (площа торгового залу до 200 кв м), Spar (200-800 кв м), EuroSpar (800-3000 кв м) і InterSpar (більше 3000 кв м).

VolWest Group буде відкривати свої магазини під брендом Spar, а також може передавати право на використання бренду іншим компаніям, повідомив Шавлукевич.

За три роки планується відкрити 50 магазинів переважно на заході та півдні України. Сума інвестицій в кожен об'єкт - 300-500 дол. за один квадратний метр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!