Нацбанк готується до стрес-тестування ще 33 банків

Четвер, 9 лютого 2017, 09:01

Національний банк України наступного тижня може розпочати стрес-тестування 33 банків, на які припадає всього 2% активів банківської системи.

Про це під час круглого столу на тему: "Спрощена процедура капіталізації і реорганізації банків" сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє Укрінформ.

"Сподіваюсь, що починаючи, напевно, з наступного тижня ми почнемо діагностичне обстеження решти банків. Це 33 банки, які за своїм розміром невеликі, тому що на 60 банків (які пройшли стрес-тестування - ред.) припадає 98% активів банківської системи. Тобто - це лише 2% активів, або 33 банки, які ми будемо діагностувати", - зазначила Рожкова.

З її слів, скоріш за все ці банки не здадуть "діагностичний екзамен", оскільки більшість з них є наслідками так званого банківського "бебі-буму", тому "на сьогодні інвесторів на такі банки немає".

Реклама:

Заступник голови НБУ нагадала, що наразі 60 банків закінчили стрес-тестування, з яких 21 банк не потребував докапіталізації, а 9 вже виконали програму докапіталізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!