АМКУ оштрафував "Київенерго" Ахметова за монополізм

Середа, 8 лютого 2017, 20:55

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету встановила, що ПАТ "Київенерго" порушило законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електроенергії.

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

"Тимчасова адміністративна колегія встановила, що ПАТ "Київенерго" створювало перешкоди доступу постачальникам за нерегульованим тарифом (ПНТ), зокрема, ТОВ "ЕК Енолл" та ПрАТ "Карбон" на ринок постачання електроенергії", - повідомляє комітет.

Згідно з повідомленням, "Київенерго" обмежувало ПНТ у виборі ними потенційних споживачів та позбавило їх можливості здійснювати господарську діяльність у Києві, зокрема, шляхом висування необґрунтованих вимог до проекту договору на розподіл електроенергії.

Реклама:

Такі дії "Київенерго" визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електричної енергії власними місцевими локальними електромережами на території міста Києва.

За вказане порушення на ПАТ "Київенерго" накладено штраф у розмірі 17,958 млн гривен.

Раніше повідомлялося, що Київська адміністрація не планує продовжувати контракт з "Київенерго" щодо управління тепловими активами міста.

Як відомо, основними власниками "Київенерго" є ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (72%) і держава в особі НАК "Енергетична компанія України"(25%).  

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: